Svinjski kotleti s toplo zelenjavo

29. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Svinjski kotleti s toplo zelenjavo (foto: Profimedia)
Profimedia

Odlična ideja za hranljiv obrok...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 svinjske kotlete
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 300 g buče hokaido
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 rdečo papriko
  • 200 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 3 žlice olja
  • 2 vejici rožmarina

Priprava:

1 Kotlete ob robovih malce zarežite, da se med peko ne bodo zvijali. Z obeh strani jih začinite s soljo in poprom.

2 Buči odstranite semena in jo zrežite na koščke. Olupljeni čebuli prepolovite, ju zrežite na tanke rezine, oprano papriko pa zrežite na trakove. Stročji fižol odtajajte in ga 3 minute pustite vreti v slani vodi.

3 V ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani popecite meso. Nato ga dajte v pekač in ga za 10 minut postavite v pečico, segreto na 170 stopinj.

4 V ponev vlijte preostalo olje, ga segrejte in na njem najprej popecite koščke buče. Začinite jih s soljo, dodajte iglice rožmarina in jih pražite nekaj minut. Nato dodajte še papriko in čebulo in na koncu še fižol. Segrevajte nekaj minut. Začinite s soljo in postrezite h kotletom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"