Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Svinjski medaljoni z gobami

Svinjski medaljoni z gobami (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Kuhajmo tudi med tednom!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g svinjskega fileja
  • morsko sol, sveže mleti barviti poper
  • 1 žlico olivnega olja + olje za meso
  • 1 žlico masla
  • 300 g koščkov gob
  • 100 g porovih obročkov
  • 2 olupljeni in na krhlje zrezani čebuli
  • 4 olupljene in na tanke rezine zrezane stroke česna
  • 2 drobno sesekljani vejici rožmarina
  • 100 ml belega vina

Priprava:

1 Pečico segrejte na 200 stopinj. Svinjski file natrite s soljo in poprom ter ga premažite z olivnim oljem. V nepregorni posodi segrejte 1 žlico olivnega olja in maslo. Dodajte gobe, por, čebulo, česen in rožmarin. Med mešanjem na srednji temperaturi pražite nekaj minut. Nato prilijte vino.

2 V drugi ponvi na malo olja z vseh strani rjavo popecite meso. Nato ga položite v ponev in vse skupaj v pečici pecite 8 minut. Meso pred serviranjem zrežite na rezine. Jed razporedite po krožnikih in zraven postrezite pečen krompir in zelenjavno solato.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri