To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Svinjski steaki s peteršiljevo salso

Svinjski steaki s peteršiljevo salso (foto: revija Lisa) revija Lisa
10. 5. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Nežni in aromatični svinski zrezki z dodatkom peteršiljeve omake ... mmmm, sanje vsakega mesojedca

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 šopka peteršilja
  • 4 žlice kaper
  • 1 šalotko
  • 3 žlice limonovega soka
  • 2 žlički zrnate gorčice
  • sol
  • poper
  • 1 žličko sladkorja
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 4 svinjske steake (hrbet, po 180 g)
  • solni cvet ali grobo morsko sol

Priprava

Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Sesekljajte tudi kapre. Olupljeno šalotko zrežite na drobne kocke. Zmešajte limonov sok, 3 do 4 žlice vode, gorčico, sol, poper in sladkor. Primešajte še 6 žlic oljčnega olja ter tudi peteršilj, kapre in šalotko. Salso začinite s soljo, poprom in malce sladkorja ter jo postavite v hladilnik.

V ponvi segrejte preostalo olje. Zrezke popivnajte in jih na srednji do visoki temperaturi z vsake strani pecite 5 do 7 minut. Začinite z malce solnega sveta in poprom.

Ponev z mesom odstavite in ga pustite tako počivati nekaj minut. Svinjske steake postrezite s peteršiljevo salso. Zraven zelo tekne hrustljava francoska štruca.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri