Svinjski zvitek s kislim zeljem

2. 12. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Svinjski zvitek s kislim zeljem (foto: Profimedia)
Profimedia

Kislo zelje in vratovina ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 rezine svinjine (vratovina)
  • sol
  • 6 rezin slanine
  • 300 g kislega zelja
  • 1 žličko orientalske kumine
  • 1 veliko čebulo
  • sveže mleti poper
  • 2 jabolki
  • 1 žlico moke

Priprava:

1 Meso lahno potolcite in ga razporedite po deski tako, da se bodo robovi prekrivali za 4 cm. Začinite jih s soljo, prekrijte s slanino in po njej razporedite ožeto kislo zelje. Meso zvijte, ga povežite z vrvico in zvrha začinite s soljo.

2 Pečico segrejte na 180 stopinj. V pekač stresite sesekljano čebulo, nanj položite zvitek in ga potresite z mletim poprom. Prilijte 100 ml vode, pekač pokrijte in ga za 30 minut postavite v pečico. Omako s čebulo prelijte v kozico. Na dno pekača položite debelejše rezine jabolk. Nanje položite jabolka in meso pecite še 15 do 20 minut.

3 Omako v kozico zavrite in jo kuhajte toliko časa, da povre skoraj vsa tekočina. Ves čas mešajte. Dodajte moko, jo malce prepražite, prilijte 200 ml vode, premešajte in jo zavrite. Omaka naj vre najmanj 15 minut, nato pa jo prelijte po zvitku.

4 Odstranite vrvico, meso zrežite na rezine, jih razporedite po krožnikih, prelijte z omako z jabolki in postrezite s pire krompirjem.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek