To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Svinjsko stegno na šalotkah in slivah

17. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Želeli si boste praznik vsak dan.

Za 6 oseb potrebujete

  • 100 g svinjskega stegna
  • sol
  • strt poper
  • 6–8 rezin slanine
  • 6 vejic timijana ali začimbo timijan
  • 150 g sivih sliv brez koščic
  • 4 žlice portovca
  • 10–12 šalotk
  • 25 g masti
  • 2–3 vejice rožmarina ali timijan
  • 150 ml suhega belega vina (sobne temperature)
  • mesno juho za prelivanje

Priprava

Meso očistite, ga z vseh strani začinite s soljo in poprom, ga zavijte v rezine slanine in ga povežite s kuhinjskim sukancem. Pod sukanec zataknite 2–3 vejice timijana.

Slive nakapajte s portovcem in jih postavite vstran. Šalotke olupite, jih po dolgem prepolovite in jih polovico porazdelite po namaščenem pekaču. Na šalotke položite meso, okoli njega porazdelite še drugo polovico šalotk in zelišča ter prilijte vino. Pekač pokrijte in meso približno 1 uro pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Med peko meso občasno prelijte z mesno juho in sokom, ki nastaja med peko. Ko bo meso že skoraj mehko, okoli njega porazdelite slive in vse skupaj v pokritem pekaču pecite še približno 30 minut. Pokrov odstranite, temperaturo pečice znižajte na 180 stopinj in meso pecite še približno 15 minut.

Po peki meso vzemite iz pekača, odstranite sukanec in meso zavijte v prozorno folijo. Postavite ga na toplo.

Iz omake vzemite zelišča in skozi gosto cedilo v omako pretlačite eno porcijo šalotk. Omako malce pokuhajte. Poprašite jo z nekaj moke, premešajte, zalijte z nekaj juhe in omako kuhajte približno 10 minut. Začinite jo s soljo in poprom.

Pečenko zrežite na rezine in jih prelijte z omako iz šalotk in slivami. Postrezite s pečenimi korenovkami ali praženim krompirjem.

Čas priprave približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 570 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri