Tajska juha z riževimi rezanci

31. 3. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tajska juha z riževimi rezanci (foto: jahresve)
jahresve

 Aromatične mesne kroglice jo naredijo še bolj slastno

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g govejih kosti
  • 200 g kitajskega zelja
  • 100 g redkve
  • 1 šopek koriandra
  • sol
  • 9 strokov česna
  • 100 ml arašidovega olja
  • 6 čilijev
  • 200 ml riževega kisa
  • sladkor
  • 300 g širokih riževih rezancev
  • 400 g mletega mesa
  • 80 g vloženega pak čoja
  • 2 žlici sojine omake
  • 8 mladih čebul

Priprava

Kosti oplaknite pod vročo vodo, jim prilijte 3 litre vode in jih zavrite. Zelenjavo očistite, zelje in redkev zrežite na večje kose in jih stresite h kostem. Koriander oplaknite in ga grobo sesekljajte. Juhi dodajte malce soli in 1 strok česna in jo pustite, da lahno vre približno 3 ure.

Olupite 6 strokov česna in jih popecite na olju. Za pripravo čili omake očistite čili in olupite še preostal česen. Oboje zelo drobno sesekljajte in primešajte še kis, olje in 1 ščepec sladkorja. Skuhajte testenine in jih odcedite. Mleto meso začinite in oblikujte kroglice. Juhi odstranite kosti in jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Odmerite 2 litra in tekočino zavrite. Pak čoj zrežite na kocke in jih skupaj s sojino omako in kroglicami dodajte juhi. Pustite stati 4 minute. Mlado čebulo zrežite na obročke. Skupaj s testeninami in malce česnovega olja jih porazdelite po krožnikih. Dodajte mesne kroglice in juho. Zraven postrezite čili omako, z njo po želji začinite tudi juho in jo okrasite.

Čas priprave: približno 4 ure.

Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 62 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"