Telečji file

6. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Telečji file (foto: helena kermelj)
helena kermelj

V listnatem testu s pršutom pata negra in jurčki s hrustljavim krompirjevim gnezdecem ter julienne zloženko

Sestavine za 4 osebe

  • 80 dag telečjega fileja
  • 16 rezin pršuta pata negra
  • 20 dag jurčkov
  • sol, poper
  • 30 dag krompirja
  • 1 korenje
  • gomolj zelene
  • rumena koleraba
  • bučka
  • por
  • melancana
  • belo vino

Priprava

Telečji file razrežemo na 4 enako velike kose, posolimo in na hitro popečemo z vseh strani. Jurčke narežemo na rezine in na olju, v katerem smo prej popekli teletino, popečemo še jurčke. Na desko najprej položimo rezine pršuta, potem približno po 3 rezine popečenih jurčkov, teletino in vse skupaj zavijemo. Nato zavijemo še v listnato testo in v pečici na 180 stopinj pečemo približno 15–20 minut, odvisno od tega, koliko pečeno teletino želimo. Narežemo in garniramo na krožnik.

Krompirjevo gnezdece

Krompir olupimo in na tanko naribamo. Napravimo kepico in previdno ocvremo v olju.

Zelenjavna zloženka

Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezance. Na hitro jih popečemo na olivnem olju, posolimo in pokapamo z belim vinom. Melancano narežemo na rezine, posolimo in popečemo. Naredimo zloženko in garniramo na krožnik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord