Telečji zrezek s krompirjem z blitvo

20. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Telečji zrezek s krompirjem z blitvo (foto: Profimedia)
Profimedia

Slasten zrezek v kombinaciji z zelenjavo ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 strok česna
  • 1 blitvo
  • 3 žlice olivnega olja
  • ščepec orientalske kumine
  • 80 g posušenih paradižnikov
  • 500 g kuhanega krompirja
  • 100 ml perutninske osnove
  • 600 g telečjih zrezkov
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 jajce
  • 3 žlice moke
  • 2 žlici drobno nastrganega parmezana
  • 1 vejico origana
  • maslo za cvrenje
  • 1 limono

Priprava:

1 Olupite česen in ga drobno sesekljajte. Operite blitvo, jo otresite do suhega in zrežite na koščke. V večjem loncu segrejte olje in na njem malce popražite česen in orientalsko kumino. Dodajte blitvo in posušene paradižnike in vse skupaj malce popražite. Dodajte krompir in juho in vse skupaj segrejte. Krompir nato solite in ga postavite na toplo.

2 Zrezke lahno potolcite, jih začinite s soljo in poprom ter jih na robovih zarežite, da se med peko ne bodo zvijali.

3 Jajcu primešajte moko in 2 žlici vode ter stepite gladko testo. Dodajte nastrgan parmezan, sesekljan origano in sol. Dobro premešajte. Rezine testa potopite v testo in zrezke z vsake strani po 5 minut cvrite v stopljenem maslu.

4 Po peki zrezke odcedite na papirnati brisači. Postrezite jih s krompirjem z blitvo in krhlji limone.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"