Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Telečji zvitek s parmezanovo omleto in špinačo

Telečji zvitek s parmezanovo omleto in špinačo (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okus zvitka vas ne bo razočaral!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g mlade špinače
  • 50 g masla
  • 1 strok česna
  • sol
  • 800 g teletine (ramstek)
  • 100 g rezin slanine
  • 3 jajca
  • sveže mleti črni poper
  • 20 g nastrganega parmezana
  • 5 žlic oliv
  • olje
  • 100 ml belega vina
  • 250 ml zelenjavne juhe
  • 1 vejico rožmarina
  • 4 liste žajblja

Za krompir:

  • 800 g majhnega krompirja
  • sol
  • 50 ml olivnega olja
  • ½ šopka peteršilja

Priprava:

1 Špinačo oplaknite pod hladno vodo in jo dobro odcedite. V globoki ponvi segrejte polovico masla in na njem stekleno popražite sesekljan česen. Nato postopoma dodajte špinačo, jo začinite s soljo in jo dušite 1 do 2 minuti.

2 Meso na sredini zarežite skoraj do konca, ga razprite, malce potolcite in solite ter nanj položite rezine slanine.

3 Jajca stepite s soljo, poprom in dodajte še parmezan. V ponvi segrejte še preostalo maslo in nanj vlijte jajčno mešanico. Znižajte temperaturo in počakajte, da omleta zakrkne od spodaj. Nato jo položite na meso in po njej razporedite špinačo. Meso trdno zvijte in ga povežite s kuhinjskim sukancem.

4 V ponvi segrejte olje in na njem zvitek rjavo zapecite z vseh strani. Pečeno meso vzemite iz ponve, omaki dodajte vino in ga pokuhajte. Meso položite v lahno naoljen pekač in prilijte vinski prevretek. Nato dodajte še juho in začimbe ter meso približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

5 Operite krompir in ga dajte v vrelo slano vodo. Vre naj približno 10 minut, nato ga odcedite, prepolovite in primešajte olje, sol in sesekljan peteršilj. Razporedite ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pri 170 stopinjah pecite še 30 minut. Postrezite ga z rezinami mesnega zvitka.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri