Terina iz gosjih jeter

14. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Terina iz gosjih jeter (foto: helena kermelj)
helena kermelj

S pehtranom v hrustljavi srajčki s hruškovo kremo, pistacijo in bučnimi solzicam

Sestavine za 4 osebe

  • 30 dag gosjih jeter
  • 5 dag masla
  • manjša čebula
  • laneno seme
  • vejica svežega pehtrana
  • oluščene pistacije
  • sezam
  • bučna semena
  • bučno olje

Priprava

Čebulo grobo sesekljamo in prepražimo na maslu, dodamo gosja jetra, začinimo z listki svežega pehtrana, soljo in poprom. Pokrito dušimo, da se jetrca lepo razpustijo. Še vroče pretlačimo in vlijemo v modelček ter postavimo v hladilnik, da se terina strdi. Narežemo na rezine in povaljamo v semenih. Na krožnik podlijemo hruškino kremo, poleg položimo terino, pokapamo z bučnim oljem in potresemo s prepraženo pistacijo.

Hruškina krema
  • Srednje velika hruška
  • 0,2 dl sladke smetane
  • žlička medu

Hruško očistimo in na hitro na maslu posotiramo. Začinimo z žličko medu, prilijemo sladko smetano in s paličnim mešalnikom pretlačimo v gladko kremo. Ohladimo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"