To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Testenine s pečeno zelenjavo

Testenine s pečeno zelenjavo (foto: stockfood photo) stockfood photo
16. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Slastna, hrustljavo zapečena mešanica

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 bučo (približno 1 kg)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 rdeči čebuli
  • 400 g srednje velikih testenin v obliki školjk (lahko pa tudi peresnike)
  • 2 stroka česna
  • 10 vejic žajblja
  • 70 g naribanega parmezana
  • 50 g drobtin

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Bučo prepolovite, odstranite semena, jo olupite in jo zrežite na večje kose. Porazdelite jih po pekaču, nakapajte z 2 žlicama oljčnega olja in jih začinite s soljo in poprom. Bučo pecite v pečici približno 40 minut.

V vmesnem času olupite čebuli, ju zrežite na krhlje in jih po 20 minutah peke stresite v pekač. Testenine skuhajte v večji količini vrele slane vode po navodilih z embalaže. Po koncu kuhanja jih odcedite.

Olupite česen in ga zrežite na rezine. Žajbelj oplaknite, ga osušite in lističe zrežite na drobne koščke. Vse skupaj zmešajte s testeninami in bučo. Stresite v model za narastke. Zmešajte parmezan in drobtine ter mešanico enakomerno potresite po testeninah. V pečici jih pecite še 10 minut, dokler se ne začne sir topiti.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 580 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 82 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri