Testenine s pečeno zelenjavo

16. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Testenine s pečeno zelenjavo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Slastna, hrustljavo zapečena mešanica

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 bučo (približno 1 kg)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 rdeči čebuli
  • 400 g srednje velikih testenin v obliki školjk (lahko pa tudi peresnike)
  • 2 stroka česna
  • 10 vejic žajblja
  • 70 g naribanega parmezana
  • 50 g drobtin

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Bučo prepolovite, odstranite semena, jo olupite in jo zrežite na večje kose. Porazdelite jih po pekaču, nakapajte z 2 žlicama oljčnega olja in jih začinite s soljo in poprom. Bučo pecite v pečici približno 40 minut.

V vmesnem času olupite čebuli, ju zrežite na krhlje in jih po 20 minutah peke stresite v pekač. Testenine skuhajte v večji količini vrele slane vode po navodilih z embalaže. Po koncu kuhanja jih odcedite.

Olupite česen in ga zrežite na rezine. Žajbelj oplaknite, ga osušite in lističe zrežite na drobne koščke. Vse skupaj zmešajte s testeninami in bučo. Stresite v model za narastke. Zmešajte parmezan in drobtine ter mešanico enakomerno potresite po testeninah. V pečici jih pecite še 10 minut, dokler se ne začne sir topiti.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 580 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 82 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"