To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Testenine s špinačo in paradižnikom

26. 11. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Lepa barvna igra, slastno zaokrožena s sveže nastrganim parmezanom

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g fetuccinov
  • sol
  • 500 g mlade špinače
  • 2 mladi čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 200 g drobnih koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 75 g parmezana (v kosu)

Priprava

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Med tem špinačo temeljito oplaknite pod hladno vodo, jo očistite in malce odcedite. Očistite mlado čebulo, jo oplaknite in zrežite na tanke obročke. Česen olupite in ga zrežite na drobne kocke.

V večji ponvi segrejte olivno olje. Na njem med mešanjem popražite česen in svetle čebulne obročke. Dodajte mokro špinačo in jo malce podušite. Dodajte paradižnike, previdno premešajte in omako na hitro pogrejte.

Testeninam odlijte vodo in jih odcedite. Pri tem prestrezite skodelico vode. Testenine primešajte zelenjavi in jih začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Po potrebi primešajte še malo vode od kuhanja testenin. Po testeninah tik pred serviranjem nastrgajte parmezan. Na koncu jih potresite še z zelenimi čebulnimi obročki in praženim sezamom.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 90 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri