Testenine z mesnimi kroglicami

15. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Testenine z mesnimi kroglicami (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Za velike in male uživače

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 6 vejic peteršilja
  • 500 g paradižnikov
  • 500 g govejega mletega mesa
  • 1 jajce
  • sol, poper
  • 30 g moke
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 400 g rezancev
  • 50 g grobo nastrganega parmezana

Priprava

Čebulo olupite in jo zrežite na drobne kocke. Peteršilj drobno sesekljajte. Paradižnikom odrežite zametke pecljev, jih za 30 sekund pustite stati v vreli vodi, nato jih oblijte z ledno hladno in jih olupite. Odstranite še semenje in jih zrežite na kocke.

Meso zmešajte s polovico čebule in peteršilja, dodajte jajce in začimbe ter zmes dobro pregnetite. Oblikujte majhne kroglice in jih povaljajte v moki.

V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani približno 10 minut pecite kroglice, da se obarvajo lahno rjavo. V vmesnem času po navodilih z embalaže al dente skuhajte testenine. Po kuhanju jih dobro odcedite.

Mesnim kroglicam dodajte preostalo čebulo in jo malce podušite, primešajte še paradižnike in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Začinite s soljo in poprom. Testenine postrezite z omako in jih potresite s peteršiljem in parmezanom.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 77 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek