Topla solata s krompirjem in zelenjavo

16. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Topla solata s krompirjem in zelenjavo (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Šalotka ima posebno aromatičen okus in poskrbi za pikantno noto krompirja.

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g majhnega mladega krompirja
  • sol
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 200 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 125 g pečenih rdečih paprik
  • strt poper
  • 2 žlici drobno sesekljanih lističev origana
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g črnih oljk brez koščic

Priprava

Krompir očistite pod tekočo vodo in ga skuhajte do mehkega v slani vodi. Vodo po kuhanju odlijte in počakajte, da se krompir ohladi.

Medtem v globoki ponvi segrejte 2 žlici olja. Olupite čebulo ali šalotko, ju drobno sesekljajte in ju na olju najprej 5–7 minut pražite, nato dodajte česen in vse skupaj še malce popecite. Primešajte še koščke paradižnikov in trakove paprik, vse skupaj začinite s soljo in poprom in dušite približno 8 minut. V drugi ponvi na preostanku olja popecite na polovičke zrezan krompir. Paradižnikovi masi primešajte še prepolovljene češnjeve paradižnike, origano in rezine oljk. Segrejte in primešajte pečeni krompir. Takoj postrezite.

Namig: Paprike pecite v pečici ali na žaru tako dolgo, da se koža obarva temno in se ustvarijo mehurčki. Nato jih dajte v plastično vrečko, nekaj časa počakajte in jih nato olupite.

Čas priprave: približno 50 minut

Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 51 g

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord