Tunov steak s stročjim fižolom in meto

6. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tunov steak s stročjim fižolom in meto (foto: Profimedia)
Profimedia

Ne pozabite na ribje jedi - tokrat v kombinaciji z meto.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g stročjega fižola
  • sol
  • 100 g masla
  • sveže mleti črni poper
  • 800 g tunine (4 steake)
  • lupinico in sok 1/2 limone
  • olivno olje
  • 8 vejic mete

Priprava:

1 Oplaknjen fižol 2 minuti pustite vreti v slani vodi. Nato ga odcedite, oplaknite pod hladno vodo in znova odcedite. Približno 4 minute ga nato dušite v ponvi na segretem maslu. Začinite ga s soljo in poprom ter ponev odstavite.

2 Tunine steake začinite s soljo in poprom, jih nakapajte z limonovim sokom in potresite z nastrgano lupinico limone. Na visoki temperaturi jih na olivnem olju z vsake strani pecite po 3 minute.

3 Tunove steake postrezite s fižolom in jed okrasite z metinimi lističi.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek