To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Uživancija po francosko: Quiche Lorraine

17. 8. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Krepka specialiteta iz Lorene.

Za 8 kosov potrebujete:
  • 250 g moke
  • 5 jajc
  • sol
  • 100 g hladnega masla
  • 200 g prekajene slanine (v tankih rezinah)
  • 150 g grojerja (tanke rezine) 
  • 200 g smetane
  • poper
  • sladko mleto papriko
Priprava:

Za pripravo testa gladko pregnetite moko, 1 jajce, ½ žličke soli, koščke masla in 2 do 3 žlice hladne vode. Nato ga tanko razvaljajte na pomokani delovni površini. Z njim obložite namaščen model za pite (premera 32 cm) ter oblikujte približno 3 cm visok rob. Model nato postavite v hladilnik.

Slanino zrežite na paličice, rezine sira pa prepolovite počez. Slanino približno 3 minute pecite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe, da bo lepo hrustljava. Nato jo odcedite na papirnati brisači. Razžvrkljajte 4 jajca in smetano ter mešanico pikantno začinite z 1 ščepcem soli, poprom in mleto papriko.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Po testu razporedite slanino in sir. Prelijte z jajčno smetano. Kiš približno 40 minut pecite na spodnjem nivoju pečice. Ko ugasnete pečico, ga pustite v njej še 5 do 10 minut.

Na kos: približno 460 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati 24 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri