Uživancija po francosko: Tarte d'Orsay

14. 8. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Uživancija po francosko: Tarte d'Orsay

Dekorativno v listih listnatega testa.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 750 g teletine (pleče) 
  • 1 korenček
  • 2 šalotki 
  • 4 žlice olja
  • kajenski poper
  • 1 lovorjev list
  • 60 g masla
  • 180 g listov listnatega testa
  • 400 g brstičnega ohrovta
  • 250 g šampinjonov
  • sok in nastrgano lupinico ½ bio limone
  • poper, sol in sladkor
  • 2 žlički posušenega pehtrana
  • 150 g smetane
  • 150 ml mleka
  • 4 jajca
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Meso, korenje in šalotki zrežite na kocke ter jih 15 minut pražite na 2 žlicah olja. Začinite. Dodajte lovor in 250 ml vode ter vse skupaj v pečici dušite 65 minut.

Stopite maslo. Namastite model in po njem razporedite 3 sloje testa. Vsako plast premažite z maslom. Brstični ohrovt 5 minut dušite na 2 žlicah olja. Dodajte prepolovljene gobe in jih pecite 3 minute. Začinite z limonovim sokom in lupinico, soljo, poprom, sladkorjem in pehtranom.

Ohrovt primešajte mesu in ga porazdelite po testu. Zmešajte smetano, mleko in jajca ter mešanico prelijte po mesu. Pito 20 minut pecite na drugem nivoju pečice od spodaj. Nato jo pokrijte in jo pri 160 stopinjah (ventilatorska 140 stopinj) pecite še 20 minut. Po želji okrasite.

Na osebo: približno 880 kcal, beljakovine: 54 g, maščobe: 57 g, ogljikovi hidrati 31 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"