10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Vaniljeva potica

17. 3. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Odlična vaniljeva potica.

Sestavine:

Za testo:

  • 20 dag masla
  • 30 dag moke
  • 3 jajca
  • 2 rumenjaka
  • 3 dag kvasa
  • 15 dag vaniljevega sladkorja
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 dl mleka

Za nadev:

  • 20 dag masla
  • 30 dag sesekljanih mandljev
  • 25 dag sladkorja z 2 strokoma vanilje
  • 6 jajc
  • 1 dl sladke smetane
  • 5 dag žemljinih drobtin
  • 2 dag sladkorja v prahu

Priprava:

Iz vseh sestavin zamesimo testo in ga zgnetemo v hlebček. Testo pomokamo, pokrijemo in postavimo vzhajati na toplo za eno uro. Vzhajano testo zvrnemo na dobro pomokano desko in ga razvaljamo v centimeter debelo pravokotno obliko.

Za nadev zamešamo v segreto maslo sesekljane mandeljne, ki smo jih na hitro prepražili, da malo zarumenijo, dodamo jajca in sladko smetano ter dobro razmešamo. Primešamo sladkor in drobtine ter vse še dobro premešamo.

Po testu enakomerno razmažemo nadev, nato ga previdno zvijemo v potico. Položimo jo v namaščen model do dveh tretjin višine. Potico postavimo še na toplo, da počasi vzhaja.

Ko je model poln, potico premažemo z raztepenim beljakom in jo pri 200 stopinjah pečemo eno uro. Pečeno pustimo v modelu, da se malo ohladi, nato jo zvrnemo na ploščo in potresemo s sladkornim prahom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri