To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Veganska jabolčna pita iz pirine moke

Veganska jabolčna pita iz pirine moke (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
18. 9. 2016

Slastna veganska jabolčna pita.

Sestavine (pekač s premerom 26 cm):

Za testo:

  • 300 g pirine moke
  • 150 g kokosovega masla/olja
  • 30 g sladila stevia
  • 1 žlička javorjevega sirupa

Za nadev:

  • 400 g olupljenih jabolk (narezanih na tanke rezine)
  • 1 žlička sladila stevila
  • 1 žlička javorjevega sirupa
  • rozine
  • cimet
Priprava:

Pirino moko presejemo v dovolj veliko posodo in naribamo kokosovo maslo. Nato začnemo mesiti in ga s toploto rok stopimo, da nastane gladko testo. Dodamo še 30 g sladila in javorjev sirup.

Na delovno površino položimo eno plast peki papirja, nanj damo testo in pokrijemo z drugo plastjo peki papirja. Testo tako razvaljamo, da bo kakšna dva cm večji od pekača (za rob).

Ko je testo pripravljeno, ga skupaj s spodnjo plastjo peki papirja damo v pekač (premera 26 cm) in postavimo v hladilnik za dobro uro. Po eni uri vzamemo pekač iz hladilnika in začnemo nadevati.

Po testu potresemo rozine in jabolka, na koncu dodamo še sladilo, cimet in žličko javorjevega sirupa (če so jabolka sladka, dodajte manj sladila). V ogreti pečici pečemo 55 minut na 180 stopinj Celzija.

Recept je prispevala Romina I. za spletno stran Malinca

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri