Vegetarijanska pica

29. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Vegetarijanska pica (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Barvita in slastna s pečeno zelenjavo in veliko kozjega sira

Za 4 osebe potrebujete

Za testo:

  • pol kocke kvasa
  • sladkor
  • 450 g moke
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žličko soli

Za oblogo:

  • 250 g bučk
  • 1 majhen jajčevec
  • 1 rdečo papriko
  • 3 stroke česna
  • 2 rdeči čebuli
  • 6 vejic timijana
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol, poper
  • 400 g pretlačenih paradižnikov (tetrapak)
  • 1 žličko posušenega timijana
  • 300 g kozjega sira (kocke)
  • pol žličke posušenega majarona
  • 1 ščepec sladkorja

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Zdrobite kvas in ga gladko zmešajte z 1 ščepcem sladkorja in 200 ml tople vode. Dodajte še moko, olje in sol ter zgnetite gladko testo. Posodo z njim pokrijte in ga pustite, da na toplem vzhaja približno 1 uro.

Očistite zelenjavo. Bučke, jajčevce in papriko zrežite na koščke, 2 stroka česna na rezine, rdečo čebulo po na krhlje. Potrgajte lističe svežega timijana, jim primešajte 4 žlice olja in strt česen ter vse skupaj začinite s soljo in poprom.

Zelenjavo 3 do 4 minute ob stalnem obračanju pecite v žar ponvi in jo nakapajte s česnovim oljem.

Testo razdelite na 4 dele in jih razvaljajte (krog premera 26 cm) na pomokani delovni površini. Prenesite v naoljen model. Paradižnikom primešajte pol žličke timijana in majaron ter zmes premažite po testu. Po njem porazdelite zelenjavo in sir. Sesekljajte preostal česen in ga potresite skupaj s preostalim timijanom. Nakapajte z oljem in vsako pico pecite približno 25 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut + vzhajanje testa 1 ura.

Na osebo: približno 960 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 85 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ