Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Velikonočna jagnječja zarebrnica

Velikonočna jagnječja zarebrnica (foto: Profimedia) Profimedia
19. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Za bližajoče se družinske pojedine...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg jagnječje zarebrnice
  • 60 g masla
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 stroke česna
  • 4 vejice timijana
  • 4 vejice rožmarina

Za prilogo:

  • 200 g korenja
  • 1 šalotko
  • 50 g masla
  • 400 g graha
  • 70 g mlade špinače
  • kalčke vodne kreše

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom. Z vejic zelišč potrgajte lističe oziroma iglice in jih polovico potresite po mesu.



2 Meso z vsake strani po 3 minute pecite na olju, nato dodajte še česen in zelišča.



3 Znižajte temperaturo, dodajte maslo in meso nekajkrat oblijte z omako, ki je nastala med peko. Nato ga preložite v pekač, prilijte nastalo zeliščno omako in meso 20 minut pecite v pečici, segreti na 185 stopinj.



4 Olupite korenje, ga po dolgem prepolovite, olupljene šalotke pa zrežite na obročke. V ponvi segrejete maslo in na njem najprej popražite sesekljano šalotko, po 1 minuti pa dodajte še korenje.



5 Vse skupaj dušite približno 5 minut, nato dodajte grah in zelenjavo dušite še 5 minut.



6 Primešajte mlado špinačo, zelenjavo začinite s soljo in poprom ter jo dušite še 2 minuti. Nato zrežite meso na kotlete, jih postrezite z zelenjavo in jed potresite z vodno krešo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri