To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Vietnamska juha pho

Vietnamska juha pho (foto: Profimedia) Profimedia
29. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Res je slastna!

Za 4 osebe potrebujete:

Za juho:

  • 500 g govejih kosti
  • 1 čebulo 
  • 1 kos ingverja (3 cm)
  • 5 zvezdastih janežev
  • 1 žličko soli 
  • 1 žličko drobno mletega sladkorja

Za juho:

  •  250 g ploskih riževih rezancev 
  • 3 mlade čebule
  • 1 čebulo
  • 1 čili
  • 10 vejic koriandra 
  • 300 g govejega biftka
  • 100 g mungo (ali sojinih kalčkov)
  • 1 limeto

Priprava:

1 Kosti oplaknite pod hladno vodo in jih dajte v lonec. Dodajte 2 litra vode in jo zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in rebrca pustite lahno vreti 30 minut. Med vretjem odstranjujte peno.

2 Medtem v teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite čebulne obročke in rezine olupljenega ingverja. Stresite jih v juho, dodajte zvezdast janež, sladkor in sol ter vse skupaj pustite lahno vreti 2 uri.

3 Riževe rezance pripravite po navodilih z embalaže. Juho precedite in jo ponovno zavrite. Surov biftek zrežite na zelo tanke rezine. Prej ga lahko za 30 minut postavite v zamrzovalnik. Meso porazdelite po skodelicah. Dodajte riževe rezance, sesekljano mlado čebulo in obročke čebule, čilija, sesekljan koriander in kalčke.

4 Vročo juho prelijte v skodelice. Na koncu lahko dodate malo ribje ali omake hoisin. Postrezite z limeto.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri