To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Vietnamski sendviči s piščancem – Bahn-mi

Vietnamski sendviči s piščancem – Bahn-mi (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Malce drugačen, a nadvse okusen sendvič!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g fileja piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper 
  • 3 stroke česna
  • olivno olje
  • 2 bageti

Za zelenjavo:

  • 120 g korenja
  • 120 g bele redkve
  • 1 kumaro
  • 100 g sladkorja
  • 200 ml riževega kisa
  • 100 g majoneze
  • 10 vejic koriandra
  • 1 šop mlade čebule
  • 100 g sladke čili omake

Priprava:

1 Očistite meso, ga z obeh strani začinite s soljo in poprom ter ga natrite s strtim česnom in olivnim oljem. Meso zavijte v folijo za živila in ga za 1 uro postavite v hladilnik. Nato ga z obeh strani 6 minut pecite v teflonski ponvi. Med peko ga nekajkrat obrnite. Po peki naj nekaj časa počiva na krožniku, nato pa ga zrežite na rezine.

2 Olupite korenje, redkev in kumaro ter vse skupaj zrežite na dolge paličice. Vodi dodajte sladkor in kis ter jo zavrite. V njej 20 minut kuhajte korenje in redkev, zadnjih 5 minut pa dodajte še kumaro.

3 Bageti prerežite na pol in ju premažite z majonezo. Obložite z zelenjavo in rezinami mesa ter potresite s sesekljanim koriandrom in mlado čebulo. Nakapajte s kapljicami sladke čili omake in pokrijte z vrhnjimi deli bagete.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri