Vlivanci z lečo

12. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Vlivanci z lečo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Namesto klobase pride na vrsto slanina

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g suhe rjave leče
  • 2 žlici olja
  • 1 šopek jušne zelenjave (koščki)
  • 800 ml juhe
  • 3 jajca
  • 250 g moke
  • 80 g prekajene slanine v rezinah
  • 2 čebuli
  • poper
  • 2 žlici balzamičnega kisa

Priprava

Lečo za 8 ur namočite v vodi. V večji posodi segrejte olje in na njem podušite zelenjavo. Leči odlijte vodo, jo dodajte zelenjavi in nato naj vse skupaj v pokriti posodi lahno vre približno 45 minut.

Jajci razžvrkljajte v 125 ml vode. Dodajte še moko in 1 žličko soli ter zmešajte gladko testo. V pokriti posodi naj stoji 20 minut.

Slanino približno 5 minut pecite v ponvi, da bo lepo hrustljava. Čebuli olupite, ju zrežite na krhlje in jih popecite na maščobi od slanine. Testo s posebnim pripomočkom nastrgajte v vrelo slano vodo, premešajte in vlivance kuhajte 1–2 minuti. Odcedite. Lečo začinite s soljo, poprom in kisom in jo postrezite s slanino, čebulo in vlivanci.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut + namakanje 8 ur.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 80 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek