palacinka

Odličen zajtrk, malica ali večerja. Ko vam zadišijo palačinke, pripravite enega od teh okusnih receptov.

Za palačinke z jagodami (ali drugim sadjem po izbiri) in okusom cimeta, boste potrebovali naslednje:
  • 4 jajca
  • 2 banani
  • ¾ skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 2 čajni žlici nesladkanega kokosovega praška (po želji)
  • jagode in sadje po izbiri

Zmešajte jajca, banane in ovsene kosmiče v gladko maso. Dodajte cimet in kokosov prašek ter ponovno premešajte, da se banana povsem pretlači in ovseni kosmiči zdrobijo na majhne koščke.

Segrejte ponev in vlijte eno zajemalko mase. Palačinko pecite 2 minuti na eni strani in 2 minuti na drugi. Čas skrajšajte, ko bo ponev že dobro segreta.

Ko so palačinke pripravljene, jih obložite z jagodami in drugim sezonskim sadjem ter postrezite še tople.

palačinka

V te palačinke lahko zapečete borovnice ali pripravite domač borovničev preliv. Potrebujete:
  • 2 jajci
  • 2 banani
  • 2 žlici kokosove moke
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 2 čajni žlici proteinskega praška (po želji)
  • borovnice

Zmečkajte banano in ji dodajte jajca. Dobro premešajte. Nato z žlico vmešajte kokosovo moko, pecilni prašek in proteinski prašek. Nastati mora gladka masa.

Segrejte ponev in čisto na koncu narahlo vmešajte še borovnice. Vse skupaj po zajemalkah vlivajte v ponev in popecite tako, da bo palačinka na obeh straneh svetlo rjave barve. Ker je sadje že zapečeno v maso, ne potrebujete dodatnega polnila.

Če imate raje “navadne” palačinke s polnilom, zmiksajte borovnice in polovico banane, da dobite tekoč namaz. Pa dober tek!

Tokrat bomo palačinkam dodali sir. Kam in kako? Pripravite sestavine in poskusite! Na pult zložite:
  • ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • ½ banane
  • 1 jajce
  • ½ čajne žlice vaniljevega ekstrakta
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • ½ čajne žlice cimeta
  • ¼ skodelice zrnatega sira (cottage cheese)
  • sveže jagodičje ali arašidovo maslo za preliv

Najprej zmešajte skupaj mokre sestavine (banano, jajca in sir), nato jim dodajte še suhe. Mešajte dokler ne izginejo vse grudice iz mase.

Segrejte ponev in z zajemalko odmerite maso za palačinke. iz mase lahko spečete približno 4 palačinke (odvisno od velikosti). Jagodičje poljubno zapecite v zmes ali ga dodajte na koncu. Arašidovo maslo pa lahko pripravite tudi sami doma in z njim premažete palačinke.

Sorodni članki

Recepti za neljubitelje zajtrka: tako slastni, da bo zajtrk postal vaš najljubši obrok

Z nekaj slastnimi recepti vas bomo prepričali, da si od sedaj naprej vsak dan privoščite najpomembnejši obrok v dnevu.

Tedenski jutranji izziv: Zdrav zajtrk za boljši začetek dneva

Ljubitelji zajtrka ali ne, morali bi si ga privoščiti čisto vsak dan. Zato smo pripravili nekaj slastnih, lahkih receptov, ki vam bodo pomagali vzljubiti jutra.

Olimpijski zajtrk: Proteinske čokoladne ajdove palačinke

Da se boste počutili olimpijsko že navsezgodaj, smo za vas pripravili recept za brezglutenske palačinke z okusom čokolade in obogatene s proteini ter semeni. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri