10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Belgijski radič s hruškami in slanino

24. 2. 2013

Radič naj se čim večkrat znajde na vašem jedilniku. Je namreč bogat vir vitamina C in E in odlično uravnava prebava, pospešuje presnovo ter ugodno vpliva na jetra in žolčnik. Belgijski radič se odlično ujema s hruškami, pa tudi z jabolki in orehi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 glavici belgijskega radiča (vitlof)
  • 1 šop rukole
  • 1 glavo radiča
  • 2 manjši hruški
  • 4 žlice orehov
  • 8 rezin prešane slanine
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlički tekočega medu
  • sol, poper
  • olje
Priprava:

Vitlof očistite, oplaknite in razdelite na posamezne liste. Rukolo oplaknite, preberite in ji po potrebi odstranite trda stebla. Radič oplaknite, očistite in liste natrgajte na koščke. Hruški olupite in zrežite na četrtine. Odstranite jim peške in jih zrežite na tanke rezine.

Pripravljene sestavine razdelite po 4 krožnikih. Solato posujte s sesekljanimi orehi.

Slanino narežite na trakove in jo v vroči ponvi brez dodane maščobe hrustljavo popecite. Za preliv zmešajte kis, limonin sok, med, sol, poper in olje.

Solato pokapljajte s prelivom in jo obložite s slanino.

Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 325 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri