To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Paradižnikova juha s čilijem

1. 1. 2012

S pokrovom iz bazilike in creme fraiche. Odlična tudi pri preganjanju novoletnega mačka!

Za 8 oseb potrebujete:
  • 4 čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlički sladkorja v prahu
  • 2 žlički čili omake
  • 4 žlice paradižnikove mezge
  • 1,5 kg paradižnika
  • 2 l juhe
  • 2 šopka peteršilja
  • 300 g creme fraiche (ali kisle smetane)
  • sol, poper
Priprava:

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Oboje na olju podušite, dodajte sladkor, čili omako in paradižnikovo mezgo ter pražite približno 2 minuti.

Paradižnik poparite, olupite, razrežite na četrtine,
mu odstranite semenje in skupaj z juho dodajte. Pri nizki temperaturi kuhajte 20 minut.

Baziliko oplaknite, osušite in ji osmukajte lističe. Nekaj jih prihranite za okras, preostale pa drobno sesekljajte. Polovico umešajte v creme fraiche, solite in poprajte. Preostalo polovico umešajte v juho in jo po okusu začinite. Juho okrasite z žlico creme fraiche in celimi lističi bazilike.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo:
približno 190 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri