10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančja solata z rukolo in s papajo

18. 2. 2013

Papaja ima nekoliko specifičen okus, a je lahko prav osvežujoč obrok za zajtrk, predjed ali za sladico. Ker je papajo najbolje zaužiti surovo, je odlična tudi za pripravo solat.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 200 g rukole
  • 1 zrelo papajo
  • 4 paradižnike
  • 4 mlade čebule
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 1 žličko srednje ostre gorčice
  • 1 žličko medu
  • sol, poper
  • 7 žlic olivnega olja
  • 500 g filejev piščančjih prsi (brez kože)
Priprava:

Rukolo operite, očistite in osušite. Papajo prerežite na pol in z žlico odstranite peške. Papajo olupite in njeno meso zrežite na grižljaj velike koščke. Paradižnike operite, narežite na četrtine, jim odstranite semenje in jih zrežite na koščke. Mlado čebulo očistite, oplaknite in narežite na kolute. Vse pripravljene sestavine zmešajte in jih razdelite po skodelicah za solato.

Balzamični kis zmešajte z gorčico, medom, soljo, poprom in 5 žlicami olivnega olja.

Piščančje meso oplaknite, osušite in zrežite na tanke trakove. V vroči ponvi na preostalem olju jih z vseh strani pecite od 3 do 4 minute. Začinite jih s soljo in poprom. Solato pokapljajte s prelivom in obložite s piščancem.

Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Značke: recept solata

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri