piskota

Če ste tudi vi ljubitelji ovsenih kosmičev, hitro preverite tale recept za piškote.

Zakaj bi ovsene kosmiče jedli le z jogurtom, mlekom in sadjem, če jih lahko dodamo kar v piškote? Zagotovo bodo všeč tudi prijateljem in drugim, ki bodo preizkusili vaš nov prigrizek.

Potrebujete:
  • 1 ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice masla
  • ½ skodelice medu (ali drugega sladila)
  • 1 čajno žlico vanilijevega sladkorja
  • 1 jajce
  • ¾ skodelice moke
  • 1 čajna žlica cimeta
  • ščep soli
  • ščep sode bikarbone
  • ⅔ skodelice rozin (ali koščkov temne čokolade)

Preden začnete s pripravo, ogrejte pečico na 190 stopinj.

V srednje veliki posodi zmešajte vse suhe sestavine, razen vanilijevega sladkorja, ovsenih kosmičev in rozin oziroma koščkov temne čokolade. V drugi posodi zmešajte maslo (ki naj bo zmehčano na sobno temperaturo) in dodajte med. Dodajte še jajce in vanilijev sladkor ter dobro premešajte.

Suhe sestavine dodajte mokrim in mešajte z žlico, dokler ne vmešate cele moke. Nazadnje dodajte ovsene kosmiče in rozine ter premešajte z žlico.

Z žlico oblikujte okrogle kupčke, ki jih položite na pladenj, obložen s peki papirjem. Med kupčki pustite nekaj centimetrov prostora, da se piškoti lahko razlezejo.

Pecite 9 do 10 minut, da piškoti postanejo zlatorjave barve. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Postrezite še tople, ostale piškote pa spravite v dobro zaprto posodo in hranite v temnem prostoru največ 3 dni.

Sorodni članki

Recept: Energijski prigrizki za športnike

Športne prigrizke in pijače dobite že v vsaki bolje založeni trgovini z živili. Vendar se v majhni čokoladici ali prašku pogosto skriva veliko sladkorja in drugih umetnih stvari…

Misija: Najboljši praznični recept – Tu je 5 najboljših!

Izbrali smo slaščice, ki ne smejo manjkati na praznično obloženi mizi. Vredno jih je preizkusiti!

Decembra Jaz #VZTRAJAM dan 5: Diši diši, oh kako diši

December je mesec piškotov. Se strinjaš? Piškote jemo. Piškote pečemo. Piškote darujemo. Čokoladni. Kososovi. Ingverjevi. Ovseni. Sadni. Lešnikovi. Toliko jih je, da jih je…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri