10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rdeče zelje v solati z lečo

16. 1. 2014

Privoščite si odlično, pisano in osvežilno solato iz rdečega zelja in leče. K solati se odlično podajo jabolko in orehi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 200 g leče
  • 500 g rdečega zelja
  • 5 žlic kisa
  • 1 žlico jabolčnega soka
  • 2 žlici tekočega medu
  • po 1 ščepec zmletega pimenta, klinčkov in cimeta
  • sol, poper
  • 1 žlico olja
  • 100 g orehov
  • 1 rdeče jabolko
  • malo limoninega soka
  • 100 g rokforja
Priprava:

Lečo prelijte z vodo in jo kuhajte od 40 do 45 minut. Zelje očistite, mu izrežite štor in ga na tanko naribajte. Zelje v skledi prelijte z vrelo vodo. Pustite ga stati 5 minut in ga nato odcedite.

Kis zmešajte s sokom, medom, začimbami in oljem. Orehe na hitro popražite v suhi ponvi, jih ohladite in jih na grobo sesekljajte.

Jabolko operite, očistite in zrežite na tanke rezine. Takoj jih pokapljajte z limoninim sokom. Siru po potrebi odstranite skorjo in ga zrežite na kocke. Lečo odcedite in ohladite. Zmešajte jo z zeljem, jabolkom in prelivom.

Solato pustite stati 20 minut, jo po okusu še začinite in na koncu posujte z orehi.

Čas priprave: približno 1 ura 40 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri