To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Recept: Pikantne polpete

Recept: Pikantne polpete (foto: Profimedia) Profimedia
4. 11. 2013

Tokrat jih pripravljamo po orientalsko z marelicami.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 1 strok česna
  • 100 g suhih marelic
  • 500 g mlete jagnjetine
  • 4 žlice kuskusa (instant) 
  • 1 jajce
  • sol, poper
  • sambal oelek
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 265 g čičerke (lahko iz pločevinke)
  • 200 g barvitih mini paprik
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 50 ml belega vina
  • 400 ml juhe
Priprava:

1. Sesekljajte olupljeno čebulo in česen. Tri marelice zrežite na zelo majhne kocke. Vse skupaj zgnetite z mletim mesom in mešanici dodajte še 2 žlici kuskusa, jajce, sol, poper in sambal oelek. Oblikujte od 10 do 12 manjših polpet.

2. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem z vsake strani po 3 do 4 minute pecite polpete. Po koncu peke jih vzemite iz ponve.

3. Čičerko odcedite. Očistite paprike in jih popecite na 2 žlicah olja. Dodajte preostale marelice in čičerko ter primešajte še paradižnikovo mezgo. Zalijte z vinom in juho ter vse skupaj zavrite.

4. Pustite, da vse skupaj lahno vre približno 10 minut, mešanico začinite, primešajte kuskus, ki naj se pri zelo nizki temperaturi kuha še približno 10 minut. Mešanici nato znova dodajte polpete.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri