Recept: Vegetarijanski 'cheeseburger'

26. 2. 2014
Deli
Recept: Vegetarijanski 'cheeseburger' (foto: Profimedia)
Profimedia

Pripravite hiter proteinski obrok.

Za 4 porcije potrebujete:
  • 1 žličko olja
  • 4-6 večjih šampinjonov (oz. gobe po okusu in razpoložljivosti)
  • 1 čebulo (nasekljano)
  • 1 rdečo papriko (očiščeno in narezano na tanke trakove)
  • 1 žličko sojine omake
  • 1 žličko worchesterjeve omake
  • sol in poper
  • 4 rezine sira
  • rezine polnozrnatega toasta ali katerega drugega kruha
Priprava:

1. V ponvi segrejte polovico olja in na njem prepražite na tanke rezine narezane gobe. Pražite jih tako dolgo, da voda izpari in da se lepo zlato-rjavo zapečejo. Gobe prestavite na krožnik.

2. Pripravite zelenjavo. V isti ponvi prepražite čebulo in paprike. Približno 8 minut oziroma dokler čebula ne porumeni.

3. Gobe stresite nazaj v ponev ter vmšajte še sojino in worchester omako. Kuhajte, dokler ne 'izpari' večino tekočine. Začinite po okusu in ponev odstranite z ognja.

4. Zelenjavo razdelite na 4 dele in na vsakega položite rezino sira ter počakajte, da se stopi.

5. Zelenjavo s sirom pazljivo preložite na rezino toasta. Po želji lahko v ponvi na hitro popečete tudi kruh.

Čas priprave: približno 19 minut.
Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 56 g, vlaknine: 9 g.

Foto: Profimedia

Vir: Men's Health

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"