10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept za kostanjev puding

11. 10. 2011

Namig: Kako olupiti kuhan kostanj? V skorjo surovih kostanjev naredite zarezo, nato pa jih za minuto ali dve vrzite v vrelo vodo. Precedite jih in jih postavite v zamrzovalnik, da zamrznejo. Zamrznjene vzemite ven in jih olupite ter jih šele nato skuhajte.

Za 4 osebe:

  • 20 dag sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 20 dag pretlačenega kostanja (350 g surovega)
  • sneg iz 5 beljakov
  • 5 dag čokolade za kuhanje
  • maslo in sladkor za model
  • 2,5 dl sladke smetane

Priprava:

V čvrst sneg iz beljakov vmešajte sladkor. Na pari stopite čokolado in jo pomešajte z malo hladne vode, nato pa primešajte rumenjake in pretlačen kuhan kostanj. Zmes vlijte v namaščen model za puding, potresen s sladkorjem ter kuhajte na pari eno uro. K pudingu postrezite stepeno sladko smetano.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri