To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Recept: Zelenjavna enolončnica in okusen limonin piščanec

25. 2. 2014

Danes si privoščite barvito znanilko pomladi in okusnega piščanca, aromatiziranega s sesekljano meto in kuskusom za prilogo.

Zelenjavna enolončnica

Za 4 osebe potrebujete:

  • 750 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 500 g majhnega korenja
  • 1 gomolj koromača
  • 2 stebli pora
  • 2 čebuli
  • 3 žlice olja
  • 1,5 l juhe
  • 150 g zamrznjenega graha
  • nekaj vejic peteršilja in koprca
  • sol, poper
  • svetlo sojino omako

Priprava:

1. Krompir oplaknite, ga dobro oščetkajte in glede na velikost zrežite na polovice ali četrtine. Korenje po potrebi zrežite še manjše kose, koromač pa na trakove.

2. Por prepolovite in ga zrežite na četrtine. Čebulo olupite in jo zrežite na obročke.

3. V večji posodi segrejte olje. Na njem lahno popražite čebulo. Dodajte krompir in prilijte juho. Kuhajte približno 25 minut. Po približno 10 minutah dodajte korenje in por, po 20 minutah pa še koromač in zamrznjen grah.

4. Oplaknite peteršilj in koprc, ju otresite in sesekljajte. Enolončnico začinite s soljo, poprom in sojino omako. Postrezite v globokih krožnikih in juho potresite še z zelišči.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Limonin piščanec s kuskusom

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančje fileje (po 150 g)
  • sol, poper
  • 2 neškropljeni limoni
  • 2 stroka česna
  • 1 žlico repičnega olja
  • 400 ml juhe
  • 200 g kuskusa (instant)
  • 1 šopek mete
  • 1 žlico masla

Priprava:

1. Piščančje fileje oplaknite pod hladno vodo in jih popivnajte s kuhinjskim papirjem. Začinite jih s soljo in poprom.

2. Limoni operite pod vročo vodo, ju obrišite in drobno nastrgajte lupinico 1 limone. Iz obeh limon iztisnite sok.

3. Olupite česen in ga zrežite na zelo drobne kocke. Primešajte mu limonino lupinico in polovico limoninega soka ter z mešanico natrite piščančje prsi. V ponvi segrejte olje in na njem 12–16 minut pecite prsi. Večkrat obrnite.

4. Zavrite juho. Kuskus denite v posodo. Zalijte ga z juho, premešajte in pustite stati v pokriti posodi, kot je navedeno na embalaži – približno 5–10 minut. Meto oplaknite, jo otresite do suhega in lističe grobo sesekljajte. Kuskusu primešajte maslo in nato še preostal limonin sok ter meto.

5. Piščančje prsi zrežite na trakove in jih postrezite s kuskusom. Po želji okrasite še z zelišči in limono.

Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri