To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Robidov narastek in borovničeve palačinke

11. 9. 2011

Robidov narastek

Pod sladkim pokrovom se skriva sočno sadje

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g robidnic
  • 4 jajca
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 6 žlic moke
  • 225 ml mleka
  • cimetov sladkor za posip

Priprava:
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Pripravite robide, jih previdno oplaknite in osušite na papirnati brisači.

Jajca in sladkor v prahu penasto stepite. V penasto maso vmešajte moko in mleko. Štiri okrogle modelčke za narastke (premera 6–8 cm) namastite z maslom. Po modelčkih razporedite robide in jih prelijte s testom. Narastke pecite v pečici približno 25 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Nekoliko ohlajene posujte s cimetovim sladkorjem in še mlačne ponudite.

Čas priprave: približno 45 minut
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 26 g

Borovničeve palačinke

Po ameriško teknejo že za zajtrk

Za 4 osebe potrebujete:

  • 110 g masla
  • 250 g moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 50 g sladkorja
  • ½ žličke soli
  • 2 jajci
  • 300 ml mleka
  • 200 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)

Priprava:
Raztopite 75 g masla in ga ohladite. V skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor in sol. Dodajte jajca in vse skupaj z električnim mešalnikom zmešajte v gladko testo. V testo postopoma vmešajte mleko in tekoče maslo. Testo pustite počivati približno 15 minut, da moka nabrekne.

Pripravite borovnice, zamrznjene pa odtalite in odcedite. Sadje vmešajte v testo. V veliki ponvi po porcijah raztopite preostalo maslo in na njem iz testa specite približno 16 majhnih in debelih palačink. Na ponev ločeno vlijte dve ali tri majhne zajemalke testa in vsak krog z lopatko rahlo sploščite. Palačinke pecite po 2–3 minute z vsake strani in jih shranite v topli pečici.

Po želji jih prelijte z javorovim sirupom ali posujte s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 ura
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 46 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri