Sveži surovi sadni in zelenjavni sokovi

26. 7. 2011
Deli
Sveži surovi sadni in zelenjavni sokovi

Način, da pripeljemo svoje telo in duh do ekstaze, drugi način za vnašanje TEKOČE SVETLOBE v svoj organizem je priprava svežih, organskih, surovih, sadnih in zelenjavnih sokov.

Zavedati se moramo, da gredo ti skozi drugačen proces prebave in presnove v telesu kakor zeleni smoothieji. Pri zelenih kašastih sokovih gre za daljši proces, kajti kašasti sok deluje v telesu kot prežvečena hrana in tako deluje tudi kot metla za čiščenje našega prebavnega trakta, medtem ko gredo surovi sokovi, ki jih iztisnemo s sokovnikom, zelo hitro skozi prebavni trakt in ga skoraj nič ne obremenjujejo. Telesu dajo TAKOJŠNJO energijo in se vgradijo v telo že v 10–15 minutah.

Dobro je tudi vedeti, da so sadni sokovi čistilci našega organizma, zelenjavni sokovi pa prinašajo gradbene elemente najboljše kvalitete za gradnjo telesa. Z zelo malo vaje lahko  hitro pripravite izvrstne, slastne sokove, ki vam bodo dali energijo za vsakršnje opravilo, tako fizično kot mentalno, in ki vas bodo oskrbeli z vsemi potrebnimi sestavinami, ki jih potrebujete za IZVRSTNO počutje.

Pogledali si bomo enostavno kombinacijo sveže stisnjenega surovega sadnega soka, ki vam bo zagotovil dovolj energije za vse dopoldne.

POMARANČNI  POŽIVLJAJOČI  SOK

Potrebujete :

  • 4 pomaranče
  • 2 cm korenine ingverja

Priprava :
Pomaranče olupite in jih razdelite na krhlje, ingver operite in obrežite. Če ne marate močnejših okusov, za začetek priporočam 1 cm korenine ingverja.

Vse skupaj nato iztisnete skozi sokovnik. Priporočam sokovnike, ki meljejo, stiskajo in se njihovi valji vrtijo na majhnih obratih, in ne centrifugalne sokovnike, kajti pri teh se izgubi veliko vitaminov in mineralov zaradi segrevanja, ki nastaja pri velikih hitrostih in obratih rezila. Ampak če nimate drugega, bo za začetek odlično. Dobro je tudi, da sokove spijete takoj po pripravi, kajti večina mineralov, vitaminov in esencialnih aminokislin, ki jih naše telo potrebuje, se izgubi, če pustimo sveže stisnjeni surovi sok dlje časa v kozarcu.

Tudi če damo sok v hladilnik, se njegova vrednost izgublja. Optimalno bi torej bilo, da zaužijemo naš sok takoj, ko smo ga pripravili oz. v 10–15 minutah. Tako bo naše telo oskrbljeno z vsemi potrebnimi sestavinami za vrhunsko delovanje in izvrstno počutje.

Aja! Še nekaj. Ne verjemite mi na besedo. Preizkusite sami in telo – um, čustva, duh, celotno vaše BITJE vam bo hvaležno.

Želim vam obilo uspehov, vitalnosti in poživljajoče, kreativne energije!

Emmanuel

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord