Veganske palačinke

25. 7. 2010
Deli
Veganske palačinke

Veganske palačinke so slastne tudi brez jajc in mleka. Dodajte jim začimbe, kot sta cimet in vanilija.

Sestavine:

  • moka iz ekološke pridelave
  • sojino mleko
  • sol
  • cimet
  • ingver v prahu
  • vanilijev sladkor*
  • lupinica bio limone
  • sestavino za rahljanje (vinski kamen, radenska,...)

Priprava:

Testo pripravite tako kot za običajne palačinke. To pomeni, da dodate sestavine po želji. Sestavine za okus oziroma aromo tudi dodajte po želji. Palačinke specite kot ponavadi. Napolnite jih z običajnimi namazi.  

Nasvet: Palačinke brez jajc so nekoliko trše, zato je pomembno, da jih po peki odlagamo na pokrito toplo mesto.

*Vanilijev skadkor pripravimo tako, da po dolgem prerežemo strok vanilije ter drobna črna zrna primešamo k sladkorju.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"