Zdravo cvrtje

16. 10. 2009
Deli
Zdravo cvrtje

Uživanje ocvrte hrane ni priporočljivo, ker se pri visokih temperaturah nad 180 °C oziroma nad 200 °C v oljih začne tvorba transmaščob, ki so škodljive za zdravje in imajo celo rakotvorne učinke. Vendar obstajajo določene maščobe, na primer kokosovo olje, ki so stabilne pri pregrevanju na visokih temperaturah.

Kakovostnim ekološkim kokosovim in palmovim oljem Aman Prana se struktura pri pregrevanju na visokih temperaturah ne spreminja in so varna za pripravo okusnih ocvrtih in praženih jedi.

Poleg tega imajo številne pozitivne učinke na zdravje, zato se njihovo uživanje celo priporoča. Na voljo v prodajalnah VitaCare in PharmaCare (Ljubljana, Maribor, Kranj, Nova Gorica).

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek