Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Za ljubitelje žara: Piščanec z jamajško omako in solato

Za ljubitelje žara: Piščanec z jamajško omako in solato (foto: Profimedia) Profimedia
9. 7. 2015

Že ta vikend presenetite goste. Pripravite preprosto jed z žara - piščanca z jamajško omako.

Za 4 osebe potrebujete:

Meso:

  • 4 piščančja stegna oz. če imate raje bolj pusto meso, uporabite piščančji file oz. prsi brez kosti in kože.
  • sol (neobvezno)

Za omako:

  • 1 žličko mlete paprike,
  • sok 1 limone,
  • 4 žlice sojine omake,
  • 4 žlice medu,
  • 1 žličko pimenta,
  • 1 žličko mletega timijana,
  • 5 cm ingverja (nastrganega),
  • 4 žlice olja,
  • 3 zmečkane stroke česna,
  • 2 sesekljani čebuli,
  • pest peteršilja,
  • žličko soli
Priprava:

Meso oplaknite in ga na več mestih zarežite približno pol centimetra globoko. Začinite ga s soljo. Vendar pazite, da ga ne presolite, saj je nekaj soli tudi v omaki.

Zmešajte vse sestavine za omako in v njej pri sobni temperaturi meso marinirajte 4 ure.

Meso pecite na ne preveč vročem žaru 30 do 40 minut, da se obarva lepo zlato. Če boste pekli stegna, pazite - pri kosti meso ne sme biti rdeče.

Zraven postrezite solato, ki jo pripravite iz sezonskega sadja in zelenjave.

Še ena ideja po jamajško: Piščanec in solata z mangom

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri