Čokoladni kolački

2. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladni kolački (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Rafinirana kombinacija s solnim cvetom

Za 12 kosov potrebujete

  •  4 jajca
  •  150 g sladkorja v prahu
  •  230 g temne kuverture (70 % kakava)
  •  100 g masla sobne temperature
  •  80 g moke
  •  1 žličko pecilnega praška
  •  100 g sesekljanih lešnikov
  •  80 g temnega kakava v prahu
  •  50 ml mleka
  •  8 g solnega cveta

Priprava

Stepite jajca in sladkor. Kuverturo sesekljajte. 180 g kuverture stopite in ji primešajte še maslo. Zmešajte moko, pecilni prašek, lešnike, kakav in mleko. Nato dodajte še solni cvet in jajčno mešanico. Sesekljajte še preostalih 50 g kuverture in jo primešajte zmesi.

Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150 stopinj). Namastite 12 modelčkov (premera 6 cm), vanje vlijte testo in pecite 25 do 35 minut. Po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 60 minut.
Na kos: približno 320 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"