10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Buče zavirajo staranje, krepijo srce in imunski sistem!

Buče zavirajo staranje, krepijo srce in imunski sistem! (foto: Aaron Burden, Unsplash) Aaron Burden, Unsplash
8. 11. 2018

Noč čarovnic je mimo, buče pa so še vedno na voljo. Vključite jih v svoj jedilnik in se veselite njenih shujševalnih učinkov ter vsesplošnega izboljšanja zdravja.

Buče so bogate z vitamini in minerali, nizkokalorične in primerne za pripravo zelo raznolikih jedi.

Sorodnice kumar in melon so en izmed najboljših virov beta-karotena. Ta antioksidant, ki ga telo pretvori v vitamin A, daje barvo oranžnemu sadju in zelenjavi in pomaga preprečevati degeneracijske poškodbe oči. Hrana, bogata z beta-karotenom, ki pomaga pri čiščenju jeter, sodeč po številnih študijah zmanjšuje tudi možnost za razvoj raka in zavira staranje.

Buče imajo ogromno zdravilnih lastnosti

Buče - naše zaveznice pri izgubi kilogramov

Uživanje buče znanstveno dokazano preprečuje tveganje za debelost in pomaga pri preprečevanju sladkorne bolezni.

Visoka vsebnost vlaknin vam pomaga pri nadzorovanju telesne teže, saj vas buča nasiti za dolgo časa in če uporabite bučo za pripravo receptov brez sladkorja, pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov. Buča ugodno vpliva tudi na lase in kožo. Je vir kalija, ki v kombinaciji z vitaminom C podpira zdravje srca in ima pozitivne učinke na krvni pritisk. Študije so pokazale, da uživanje zadostnih količin kalija vpliva na zmanjšanje visokega krvnega pritiska, tako kot če bi jedli manj natrija (soli). Če zaužijemo veliko kalija, torej zmanjšujemo tveganje za infarkt.

Bučna semena so odličen vir vitamina C in beta-karotena, ki skrbita za dober imunski sistem.

Naj buce postanejo kraljice jesenskega jedilnika

Kako hraniti in uporabiti bučo?

Vir: Medical news today, Food revolution

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri