Jedilnik za razstrupljanje II

23. 5. 2013 | Vir: Lisa
Deli
Jedilnik za razstrupljanje II (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Prenajedanje, pa čeprav z najboljšo hrano, je škodljivo in odsvetovano. Jejte počasi in vsak zalogaj dobro prežvečite. Ne jejte v naglici, v stresu ali takrat, ko se slabo počutite. Predlagamo drugi jedilnik za razstrupljanje.

V času razstrupljanja ne uživate alkohola, kave, pšenice, sladkorjev ter mesnih in mlečnih izdelkov.

Pred zajtrkom

Sok iz ½ limone, pomešan v vsaj 2 dcl mlačne vode + 2 tableti klorele.

Zajtrk

Sok iz grenivke in žličke MSM v prahu.

Navodila: Grenivki sveže iztisnemo in v sok vmešamo MSM v prahu, mineral lepote, ki skrbi za elastičnost naše kože v času razstrupljanja in hujšanja.

Dopoldanska malica

Nasmejani smoothie.

Sestavine:

  • 1 jabolko
  • 1 skodelica zamrznjenih malin
  • ½ skodelice ananasa
  • 1 velik šop peteršilja
  • 3 žličke pšenične trave v prahu
  • voda po okusu

Navodila: Vse sestavine zmešamo v zmogljivem mešalniku, da dobimo gladek sok. Če nam je okus pšenične trave nov, ga lahko spijemo posebej z manjšo količino smoothieja.

20 minut pred kosilom

2 dcl mlačne vode + 2 tableti klorele.

Kosilo

Grška solata s presnimi krekerji.

Sestavine za solato:

  • 2 paradižnika
  • 1 majhna rumena paprika
  • 1 majhna rdeča paprika
  • 1 majhna kumara
  • 5 črnih oliv
  • ½ majhne čebule
  • oljčno olje

Sestavine za presne krekerje:

  • 200 g sončničnih semen
  • 1 velika skodelica korenčkove pulpe (suhi ostanek od sočenja) ali naribanega korenja
  • ½ manjše bučke
  • 5 posušenih paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • origano

Navodila za solato: Vse sveže sestavine narežemo in zmešamo v veliki skledi. Če je le mogoče, uporabimo posušene surove olive in se izogibamo vloženim. Solato posujemo s tanko narezano čebulo in prelijemo z olivnim oljem. Soli in kisa ne uporabljamo.

Navodila za krekerje: Semena zmeljemo v kavnem mlinčku, bučko, posušene paradižnike in začimbe pa v mešalniku z S-rezilom (denimo multipraktik). Semena in mokro maso stresemo skupaj ter dodamo korenček, dobro premešamo in zamesimo v testo.

Če je testo presuho, dodamo malce vode, če pa je premokro, dodamo še nekaj zmletih semen.

Oblikujemo tanke mokre krekerje želene velikosti in porazdelimo po dehidratorju. Če dehidratorja nimamo, krekerje sušimo v ventilatorski pečici pri najnižji temperaturi in pri nekoliko priprtih vratih. Sušimo približno 9 ur oziroma toliko časa, da so popolnoma suhi.

Ker bo krekerjev veliko, jih lahko ponudimo še svojim bližnjim, nekaj pa jih prihranimo za prihodnje dni. Pazimo, da se z njimi ne prenajedamo!

Priporočamo, da kosila ne zaužijemo pred 12. uro!

Popoldanska malica

1 prgišče bio suhih marelic.

Navodila: Malico pojemo, če smo res lačni in če so od kosila minile vsaj tri ure.

20 minut pred večerjo

2 dcl mlačne vode + 2 tableti klorele.

Večerja

Puding chia.

Sestavine:

  • 1 banana
  • 1 jabolko
  • 1 velik šop ohrovta
  • 2 žlici semen chia (predhodno namakamo 15 minut)
  • sok ½ limone
  • vanilja po okusu
  • voda po okusu

Navodila: Vse sestavine zmešamo v kakovostnem mešalniku, da dobimo gladko zmes. Zadnji obrok hrane zaužijemo najmanj tri ure pred spanjem!

Več jedilnikov in nasvetov za razstrupljanje telesa v okviru brezplačnega spletnega programa Čisto zelene spremembe boste našli na spletni strani www.planetbio.si.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"