To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
TEST: Kako blizu sta si s partnerjem? Odgovorite na 5 preprostih vprašanj.
TEST: Kako blizu sta si s partnerjem? Odgovorite na 5 preprostih vprašanj.

RECEPT: Roti iz pirine polnozrnate moke z drobnjakom

RECEPT: Roti iz pirine polnozrnate moke z drobnjakom (foto: Črt Butul in Mateja Tea Dereani) Črt Butul in Mateja Tea Dereani
18. 5. 2014

Če si zaželite kruh, pa ga nimate doma in se vam ne da v trgovino, lahko spečete roti. Narejen je skoraj takoj, najboljši je še topel, vanj pa lahko zavijemo zelenjavo, ga s čim namažemo ali pojemo kar tako.

Roti - tradicionalni indijski kruh brez kvasa

Sestavine so preproste: pšenična moka kateregakoli tipa – v receptu smo uporabili polnozrnato pirino, malce olja in voda.

Roti je hitro pripravljen in najboljši, ko je še topel. Vanj lahko zavijete zelenjavo, ga namažete z namazi iz domače kuhinje, si ga poleg jedi na žlico privoščite namesto kruha ali pojeste kar tako.

Sestavine (za 10 do 12 manjših rotijev ali 5 večjih):

  • 25 dag pirine polnozrnate moke
  • pol čajne žličke soli
  • 1,5 dcl vode
  • 2 žlici olja
  • 1 šopek sesekljanega drobnjaka

Priprava:

1. Moko zmešajte s soljo. Dodajte vodo in nazadnje olje. Zamesite testo. Nazadnje v testo vmesite drobnjak. Po potrebi lahko dodate več ali manj vode – različne moke vpijejo različno količino vode. Če imate čas, testo pustite počivati.

2. Iz testa oblikujte kroglice.

3. Vsako kroglico razvaljajte posebej in jo specite na ponvi najprej na eni, potem na drugi strani.

4. Ko pečete rotije, jih s krpo pritiskajte ob ponev, da se naredijo mehurji. Po potrebi lahko dodate malce kokosove maščobe ali sezamovega olja.

5. Da ostanejo do konca peke mehki in topli, jih pokrijte z rahlo vlažno krpo.

Pripravila: Mateja Tea Dereani, foto: Črt Butul in Mateja Tea Dereani.

Za več preverite na www.matejadereani.si.

Preberite tudi: Najslajši, doma pečeni kruh

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri