Spoznajte resnico o zdravih maščobah

3. december 2018 | Herbalife , omega kisline , ribe , zdravje | Promocijska objava
foto-1

Zgodba o maščobah z vidika prehrane je bila včasih zelo preprosta: nasičene maščobne kisline so bile slabe, večkrat nenasičene maščobne kisline pa so bile dobre. Toda zgodba je malce bolj zapletena. Poudarek je na pravem ravnovesju maščob.

Kaj so maščobe?

Ločimo dve vrsti večkrat nenasičenih maščobnih kislin: omega-3 in omega-6. Najprej nekaj malega terminologije. Izraza omega-3 in omega-6 se nanašata na kemijsko strukturo maščobne kisline, maščobnih kislin omega-3 in omega-6, ki jih uživamo, pa je več.

V vsaki skupini so nujno potrebne maščobne kisline – te moramo dobiti s hrano, saj jih naše telo ne more proizvesti.  Nujno potrebne maščobne kisline v majhnih količinah in v pravem ravnovesju imajo vlogo pri ohranjanju vida in delovanju možganov*. 

Ali jih zaužijemo dovolj?

Težava je, da je naša hrana prenasičena z maščobnimi kislinami omega-6, ne dobimo pa dovolj maščobnih kislin omega-31. Če tega ravnovesja ni, to lahko škodi zdravju. V telesu je preveč maščobnih kislin omega-6, te so v vsej hrani, npr. v ocvrtih živilih, pečenih živilih, čipsu, solatnih prelivih in slaščicah. Sočasno pa ne zaužijemo dovolj maščobnih kislin omega-3, zlasti iz rib, ob tem pa tudi iz zelenjave in oreščkov. Da boste zaužili dobre maščobe, uživajte več rib, če lahko, ali pa poskusite prehransko dopolnilo z ribjim oljem. Zelenjava in sadje naravno vsebujeta pravo ravnovesje maščobnih kislin, zato se le potrudite in jih vključite v vsak obrok.

Naša rešitev: HERBALIFELINE MAX

Prehransko dopolnilo z maščobnima kislinama omega-3 EPK in DHK. Za riblje olje smo prejeli uradno priznanje organizacije Friend of the Sea.

Več informacij: www.herbalife.si

* DHK ima vlogo pri ohranjanju vida. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK. DHK ima vlogo pri delovanju možganov. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK. 1 Zárate idr. Clin Trans Med (2017) 6: 25.

                    

Sorodni članki

Kateri so koristni učinki uživanja rib?

Ribe, še posebno mastne, imajo posebne značilnosti, saj vsebujejo malo nasičenih maščobnih kislin glede na koncentracijo polinenasičenih maščobnih kislin.
None

Veličastna ribja zgodba

Znanstveniki z vsega sveta so navdušeni nad hranilno snovjo, ki je tako učinkovita, da lahko z njo pozdravimo nekaj ducatov različnih bolezni. Uganete, kaj bi ta snov lahko bila...

Posledice pomanjkanja omega-3 maščobnih kislin so lahko resne

Pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin je dandanes zelo pogosta težava vseh ljudi. Gre za posledico sodobnih sprememb prehranjevalnih navad in pomanjkanja znanja o učinkih...
Najbolj brane vsebine

9 fizičnih bolečin, ki so povezane s čustvi

Fizične bolečine so lahko povezane s čustvi. Poglejmo, kje so lahko morebitni vzroki. 
Več...

Tega o svojem telesu verjetno niste vedeli (in zakaj morate skrbeti zanj)

Koliko pravzaprav veste o svojem telesu? O tem, kar se dogaja pod površjem in česar ne morete videti? Tu je nekaj nenavadnih dejstev, ki vas bodo opomnila, da morate vsak dan poskrbeti zase.
Več...

Zakaj bi morali vikende rezervirati samo zase?

Biti vedno na voljo je naporno, tudi če so to bližnje osebe, ki potrebujejo vašo pozornost. Občasno bi morali vikend rezervirati samo zase, saj …
Več...

5 osebnostnih lastnosti, ki vam napovedujejo srečo

Res obstajajo (kot trdijo nekateri strokovnjaki) določene osebnostne lastnosti, po katerih lahko predvidimo, če bomo srečni ali ne? Nekateri menijo, da to drži. Jih imate?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri