10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Napaka: Zelenega in belega čaja nikar ne pripravljajte tako!

Napaka: Zelenega in belega čaja nikar ne pripravljajte tako! (foto: Profimedia) Profimedia
31. 1. 2016 Vir: Nova

Pri pripravi zelenega in belega čaja številni delajo naslednjo napako, ki uniči njun sicer zelo pozitiven učinek na naše zdravje. 

Nikar ju ne prelivajte z vrelo vodo

Prelivanje čajnih lističev s prevročo vodo je usodna napaka, saj s tem porušimo ravnotežje spojin v poparku, uničimo aminokisline in vrhnje note. Z neprim­erno temperaturo vode se te dragocene zdravilne lastnosti izgubijo, poleg tega čaj ne razvije pričakovanega okusa.

Prevroča voda škodi zelenim in belim čajem, ker s tem uničimo nekaj dobrega za zdravje – aminokisline –, ki so po celotnem postopku obdelave čajnih lističev v teh dveh vrstah čajev še vedno prisotne. Po drugi strani pa voda s 95 stopinjami Celzija prija oolongom, ker so se pri takšni vročini njihovi zelo zviti lističi sposobni popol­noma razviti.

Preberite še: 2 živili, ki bistveno omilita stres

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri