paprikas

Sestavine za 4 osebe: 2 čebuli, po 2 rdeči, zeleni in rumeni paprika, 2 žlički rastlinskega olja, sol, pekoča paprika v prahu, 1 pločevinka paradižnika (480 g), 200 ml zelenjavne juhe (iz kocke), 1 žlička suhega timijana, 2 žlici kisle smetane, 4 rezine kmečkega kruha.

PRIPRAVA:

1. Čebulo olupite in narežite na večje kocke. Operite papriko, jo očistite, odstranite semenje in narežite na trakove. V loncu segrejte olje. Dodajte čebulo in papriko, začinite s soljo in papriko v prahu in na kratko podušite. Paradižnike z dolgim nožem razrežite kar v konzervi, dodajte jih k papriki, prilijte juho in kuhajte okoli 10 minut.

2. Golaž po okusu še dodatno začinite in primešajte posušen timijan. Razporedite ga po krožnikih in okrasite s kislo smetano in nekaj svežega timijana. Zraven ponudite kmečki kruh.

Na osebo približno 200 kcal

B: 6 g, M: 6 g, OH: 30 g

Priprava: približno 15 minut

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Polnjene bučkine ruladice

Sestavine za 4 osebe: 8 paradižnikov, 3 žličke oljčnega olja, 1 strok česna, 2 žlički timijana, sol, poper, 250 ml paradižnikovega soka, 50 g posušenega paradižnika brez olja…

Recept za golaževo juho

Odlična juha za zimske dni.
None

Lonec s kislim zeljem

Sto gramov kislega zelja vsebuje le 19 kcal in nič maščobe, je pa bogato z vitamini A, B, C in K ter minerali.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri