Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Basmati riž z zelenjavo

8. 4. 2009

Sestavine za 1 osebo: korenček, 1/ 2 zelene bučke, šalotka, 2 žlički masla, žlička mandeljnov v paličicah, sol, poper, 1 posušen čili, noževa konica kardamona, košček cimetove skorje, 40 g basmati riža, 100 ml juhe, žlička korint (vrsta rozin), 40 g graha.

PRIPRAVA:

1. Korenje operite in olupite. Bučko operite in očistite. Ob-oje narežite na rezine. Šalotko olupite in narežite na kocke.

2. Žličko masla segrejte v teflonski ponvi. Mandeljne pražite 2 minuti, nato dodajte korenček in bučko ter na kratko popecite. Po želji začinite s poprom in soljo.

3. Žličko olja segrejte v loncu in v njem dušite šalotko. Dodajte čili, kardamon in cimet. Vmešajte riž in pecite 4 minute. Zalijte z juho. Dodajte mešanico mandeljnov in zelenjave. Umešajte korinte in grah. Solite in poprajte ter 20 minut kuhajte.

Čas priprave: 30 minut

376 kcal; B: 10 g; OH: 51 g; 14 g maščobe

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri