Beljakovinski piškoti za zajtrk: začnite dan tako, kot se spodobi!

15. 3. 2018
Deli
Beljakovinski piškoti za zajtrk: začnite dan tako, kot se spodobi! (foto: Youtube/Popsugar)
Youtube/Popsugar

Če za zajtrk najraje pojeste nekaj sladkega, imamo za vas odlično novico ... Oziroma bolje rečeno odličen recept!

Ti piškoti so morda videti kot sladki prigrizek, a dejstvo je, da so polni beljakovin in zdravih maščob. Ravno pravšnji, da začnete svoj dan tako, kot se spodobi!

Recept: Beljakovinski piškoti za zajtrk

Sestavine:
  • ½ skodelice (slanega) kremastega arašidovega masla
  • ¼ skodelice medu
  • 3 zmečkane banane
  • 1 veliko jajce – vsebuje visoko kakovostne beljakovine
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 skodelica naribanih zelenih bučk – bogate s sitostnimi vlakninami
  • ¾ skodelice mandljeve moke (lahko zamenjate tudi s polnozrnato ali pirino)
  • 1 in ¼ skodelice ovsenih kosmičev – bogati s kompleksnimi ogljikovimi hidrati
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ skodelice temne čokolade (v koščkih ali »poljubčkih«) – polna antioksidantov
  • ½ skodelice arašidov
Postopek:

Pečico segrejte na 180 ºC, pekač pa obložite s papirjem za peko.

Prvih pet sestavin dajte v posodo in dobro premešajte. Nato dodajte naribane bučke. Mešanici dodajte še ovsene kosmiče, mandljevo moko, pecilni prašek in cimet ter mešajte tako dolgo, dokler se sestavine ne razporedijo enakomerno. Nato dodajte koščke temne čokolade in arašide.

Z žlico ali zajemalko za sladoled iz mase ustvarite kupčke na papirju za peko. Pecite 20–25 minut. Preden piškote odstranite s pekača, jih pustite, da se popolnoma ohladijo.

Pri pripravi vam je lahko v pomoč tudi ta video posnetek:

Če ste do sedaj bili prepričani, da naribane bučke, arašidi in čokolada nikakor ne grejo skupaj, preizkusite recept. Tako močno se v življenju še nikoli niste zmotili!

Preberite še:

Niste zadovoljni z izgledom svojega trebuha? Učvrstite mišice trupa s pomočjo TEH vaj (video)

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek