skoljke

Sestavine za 1 osebo: 70 g campanell z jajci, 100 g dagenj, 100 g vongol, 50 g rakcev, 50 g malih sipic, paradižnik, peteršilj, žlica belega vina, limona, strok česna, 2 do 6 žlic olivnega olja, sol, poper.

Priprava:

Očiščene in oprane školjke denite v lonec z vinom, česnom in malce peteršilja. Kuhajte na močnem ognju, da se školjke odprejo. Ločeno na pari skuhajte sipe in rakce. Operite in olupite paradižnik ter ga narežite na koščke. Vmes skuhajte testenine, jih odcedite in denite v globoko keramično posodo. Dodajte školjke, sipe, rakce in paradižnik. Začinite z olivnim oljem, limono in poprom. Dodajte nasekljan peteršilj in postrezite.

Sorodni članki
None

Fusili s svežo tunino

Sestavine za 1 osebo: 70 g polnozrnatih fusillov, 50 g češnjevega paradižnika, 50 g šampinjonov, 70 g sveže tunine, pest sveže rukole, pekoče paprike, 1 limona, žličke…
None

Stran s trebuhom v 5 dneh - Hitra dieta z zanesljivim uspehom

Zelo hitro lahko izgubite kakšen kilogram, še bolje, le po nekaj dneh bolj lahke hrane se boste počutile lahkotne in vitke. Vse omenjene okusne jedi lahko pripravite v le…
None

Vegetarijanska dieta s Krete

Z okusi vzbuja občutje letnega dopusta, ohranja vitkost in zdravje. Raziskovalci z ameriške univerze Colombia so odkrili, da mediteranski način prehranjevanja varuje srce in…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri