juha

Sestavine za eno osebo: 40 g regrata, 2 žlički olivnega olja, žlička pinijevih jedrc, 1/2 stroka česna, sol, poper, žlička parmezana, po 90 g korenja, kolerabe in krompirja, 250 ml zelenjavne juhe (instant) 90 g sladkornih strokov.

PRIPRAVA:

1. Regrat preberite, operite in pustite, da se odcedi. Polovici regrata dodajte žličko olja, pinijeva jedrca, očiščen česen, sol, poper in parmesan ter vse skupaj zmeljite, da nastane kaša. Preostali regrat natrgajte na peresca.

2. Korenje operite in olupite, prav tako kolerabo. Krompir olupite, operite in narežite na majhne kocke. Na preostalem olju zarumenite. Zalijte z zelenjavno juho in 10 min kuhajte. Sladkorne stroke sperite, očistite, jih počez razpolovite in dodajte zmesi, ki naj se potem še 2 minuti kuha. Dodajte sol in poper. Potresite z nasekljanim regratom, zraven pa servirajte prej pripravljeno kašo.

Čas priprave: 35 minut

373 kcal; 19 g maščobe B: 13 g; OH: 36 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Juhe za hladne večere

Ko je zunaj (ledeno) mrzlo, bi najraje ostali v hiši. Naravnost idealen čas za vroče in okusne juhe, ki pogrejejo telo in dušo.

Recepti: Vsestranska in slastna koleraba

Zelenjava ni le zdrava, temveč je tudi zelo okusna. Presenečeni boste, kako vsestranska in slastna je lahko koleraba.
None

Krompirjeva juha s korenjem

Za 4 osebe potrebujete: 750 g krompirja, ki se ne razkuha, 250 g korenja, 1, 25 l juhe, 1 majhno čebulo, 1 strok česna, 400 g mlete govedine, 1 rumenjak, 1–2 žlici…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri